ΘΟΔΩΡΗΣ ΣΟΥΡΒΙΝΟΣ (1975 – )

1975 Γεννιέται στο Αρεταιειο νοσοκομείο, στην Αθήνα, σαν Θοδωρής Σουρβίνος κοντά στο γήπεδο του Παναθηναικού (και προφανώς τον υποστηρίζει έκτοτε) και αρχίζει τη ζωή του στο πατρικό του, στην Καστέλλα του Πειραιά.

1982 Αρχίζει να βλέπει μουσικές εκπομπές στην τηλεόραση, να διαβάζει pop έντυπα της εποχής και ν’ αγαπάει τους pop stars της εποχής. Ακούει την pop που ακούει και ο μεγαλύτερος αδερφός του και πολλά τραγούδια του αρέσουν πολύ. Του αρέσουν και κάποια ελληνικά και πιο κλασικά διεθνή ακούσματα των γονιών του.

1987- 88 Αρχίζει την ενασχόληση του με τη μουσική μέσω ενός μικρού αρμονίου – synth Casio και λίγων μαθημάτων πιάνου. Συνεχίζει να λατρεύει την pop και ειδικά την electro pop της εποχής.

1990 Αρχές. Αρχίζει ν’ αγοράζει φανατικά δίσκους. Να κοιμάται και να ξυπνάει πάνω απ’ το ραδιόφωνο και τελικά βρίσκει το θεό του. Στους Sex Pistols και το indie rock. Αρχίζει την ενασχόληση του με την κιθάρα, μέσω λίγων μαθημάτων αλλά κυρίως με προσωπική μελέτη, όντας φανατικός του εναλλακτικού κιθαριστικού ήχου εκείνη την εποχή.

1992 Τέλη. Αρχίζει να παίζει σε μπάντες γειτονιάς χωρίς καμία εξέλιξη πέραν της χαράς της συστηματικής πρόβας. Κυρίως μ’ ελληνικό στίχο, αλλά με ηχητικό προσανατολισμό, την indie βρετανική σκηνή. Με τουλάχιστον αμφίβολο αποτέλεσμα τις περισσότερες φορές. Βασικός συνοδοιπόρος του ο παλιός του φίλος Σπύρος Αγγουράς (Ice Eyes). Από τότε αρκετοί φίλοι τον φωνάζουν Ted (που ακούγεται πιο rock n roll) και με τ’όνομα Ted Sourvinos (ή και Ted Sorvino στα 90s) υπογράφει τις δουλειές του μέχρι πρόσφατα.

1995 Αρχές. Γίνεται μέλος σαν κιθαρίστας σε μια καλύτερη μπάντα, τους αγγλόφωνους αθηναίους Pillow,του τραγουδιστή Γιώργου Δημόπουλου (Poirot, The Liarbirds), με τον μπασίστα Στάθη Γυφτόπουλο αρχικά και τον Γιάννη Κορομηλά στη συνέχεια και τον Αλέξανδρο Διπλάρη στην αρχή στα τύμπανα και μετά τον Γιώργο Στασινόπουλο.
Με την μπάντα αυτήν αρχίζει την πορεία του στην σκηνή, με πολλά live και κάποιες ηχογραφήσεις (Pure ep και αρκετά demo σε παραγωγή Γιώργου Μπουσούνη και Γιώργου Γκίνη (Άμμος, Ammosmusic) και τον Κώστα Φονταλή στο management) με αρκετή προβολή στα media της εποχής και ανταπόκριση απ’ το κοινό. Κορυφαία στιγμή η παρουσία τους στην Σκωτία σε κάποιο διεθνές φεστιβάλ το 1997. Αποχώρηση από το group το 1998. Photos Pillow

Εκείνη περίπου την εποχή αρχίζει και την επαγγελματική του ενασχόληση ως dj, σε πολλά και διάφορα bars και clubs.

1998 Αρχές. O Θοδωρής Σουρβίνος αρχίζει την πορεία του ως βασικός συνθέτης- στιχουργός στο ελληνόφωνο σχήμα Discovery, με βασικούς συνεργάτες τον Σπύρο Αγγουρά στα πλήκτρα και την τραγουδίστρια Άντζελα Γουδέ. Αλλά και τη συμμετοχή του Θανάση Τσαουσέλη επίσης στα πλήκτρα και του Γιάννη Κορομηλά (συνεργάτης και στους Pillow) στο μπάσο.
Με τη βοήθεια του Κώστα Φονταλή στο management ηχογραφούν μια σειρά τραγουδιών και είναι κοντά στη δισκογραφική παρουσία, αλλά δεν υλοποιείται. Επίσης περιέργως, παρά τη σχετική ζήτηση, η μπάντα λόγω τεχνικών δυσκολιών (την εποχή εκείνη) δεν έχει live παρουσία. Διαλύονται κάπου το 2000.

Μουσική των Discovery, Photo των Discovery

2000 Μέσα – 2001 Τέλη. Συμμετέχει ως κιθαρίστας (και με λίγα πλήκτρα) στους αγγλόφωνους Matisse σε μια πρώιμη version του group. Συνθέτει κι ένα κομμάτι για τη μπάντα που θα εμφανιστεί αργότερα στο πρώτο τους επίσημο ep.

2001 Τέλη. Λονδίνο μέρος 1ο. Φεύγει για σπουδές στο music management και για να παίξει μουσική στο Λονδίνο. Εργάζεται στα θέατρα του Λονδίνου, για βιοποριστικούς λόγους, πράγμα που αποδεικνύεται πολύ καλή επιλογή και εμπειρία και οι σπουδές του πάνω στην μουσική βιομηχανία, του ανοίγουν αρκετά τους ορίζοντες για το πως δουλεύει αυτή – εκείνη την εποχή τουλάχιστον.
Συγκατοικεί με τους μουσικούς Νίκο Αγγλούπα, Χρήστο Φαναρά, Βαγγέλη Βανέζη (όλοι πρώην Blu Net, μετά πολλά διαφορετικά πράγματα) και σχηματίζουν μια πολύ πρώιμη μορφή των αγγλόφωνων Versace Widow. Είναι η πρώτη φορά που o Θοδωρής Σουρβίνος αναλαμβάνει τα βασικά φωνητικά – με πολύ αμφισβητούμενο αποτέλεσμα (κυρίως λόγω μη εύρεσης καταλληλότερου ατόμου για το ρόλο).

2002 Αρχές. Αρχίζει να συνεργάζεται με τον άγγλο μουσικό Daniel Bissex σε μια λίγο πιο βελτιωμένη μορφή του συγκροτήματος και στέλνει κάποια demos σ’έλληνες φίλους στην Αθήνα.

2003 Μέσα. Επιστρέφει στην Αθήνα και σχηματίζει την καλύτερη μορφή των Versace Widow, σταθερά στ’ αγγλικά, με τον Στάθη Γυφτόπουλο στο μπάσο, τον κιθαρίστα Δημήτρη Φλωράτο και τον Βασίλη Κουλιγκά (αργότερο ιδιοκτήτη της σημαντικής Pan records) στα drums και την συνολική γραφιστική αισθητική. Συνεργάζονται με τον Κώστα Αλεξανδρή (Dear Quentin) στο management. Κυκλοφορούν δύο diy eps και η ανταπόκριση είναι παραπάνω από ενθαρρυντική. Για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους διαλύει το σχήμα στα τέλη του 2004 και ξαναφεύγει απ’ τη χώρα.

Μουσική των Versace Widow , Photos των Versace Widow

2004 Τέλη. Λονδίνο μέρος 2ο. Επιστροφή επαγγελματικά στα θέατρα του west end (ίσως η καλύτερη επαγγελματική εμπειρία που είχε) και για περίπου ενάμιση χρόνο πειραματίζεται μουσικά σε προσωπικό επίπεδο, είτε με τον ακουστικό ήχο, είτε με ηλεκτρονικά μέσα.

2006 Αρχές. Ξεκινά τη συνεργασία του με τον άγγλο κιθαρίστα Harry Wardill, τον γάλλο μπασίστα Phil Legal και τον επίσης γάλλο Raphael Gillet στα τύμπανα. Η μπάντα βαφτίζεται Jackie Breaks. Ο Θοδωρής Σουρβίνος τραγουδά στ’αγγλικά, στη χώρα που μιλούν τη γλώσσα. Κάτι που εξ’αρχής κινεί το ενδιαφέρον του κοινού, που τους βλέπει.
Δημιουργούν αρκετούς σταθερούς ακροατές και κάνουν κάποιες sold out εμφανίσεις σε πολύ σημαντικά venues του Λονδίνου. Κατόπιν συμβουλών από σημαντικά άτομα της τοπικής βιομηχανίας, αφήνει την κιθάρα στον άγγλο Nick Meadows και επικεντρώνεται στα καθήκοντα του σαν βασικός τραγουδιστής.
5 μελής μπάντα πλέον και σε ρόλο leader με κάποιο τρόπο η live παρουσία τους βελτιώνεται αισθητά. Η ανταπόκριση είναι πολύ ενθαρρυντική, οι προτάσεις για συναυλίες συνεχείς, το πρόγραμμα προβών συστηματικότατο, αλλά οι αντικειμενικές δυσκολίες δεν τους επιτρέπουν να κάνουν tour και συνεπώς η ευρύτερη τους προβολή γίνεται δύσκολη. Μετά από δύο eps σε παραγωγή της μπάντας και του Νίκου “Ottomo” Αγγλούπα, διαλύονται στα τέλη του 2007.

Μουσική των Jackie Breaks, Photos των Jackie Breaks, Video των Jackie Breaks, myspace

2008 Αρχές. Επιστρέφει στην Αθήνα και είναι αποφασισμένος να κάνει για δεύτερη φορά στην πορεία του, κάποιο σχήμα με ελληνικό στίχο, αυτή τη φορά με πιο πολιτικοποιημένο attitude. Αρχίζει ξανά τη συνεργασία του με τον μπασίστα Στάθη Γυφτόπουλο, τον νεαρό (τότε) κιθαρίστα Στέφανο Μήτση (Holy Monitor) και τον Δημήτρη Σαρρημανώλη στα τύμπανα. Το όνομα του σχήματος Μαύρο Κόκκινο.
Ο τρόπος σύνθεσης και δημιουργίας είναι πιο συλλογικός από ποτέ και το αποτέλεσμα πολύ ενθαρρυντικό. Αρχίζουν τα live και τις συστηματικές πρόβες και στα μέσα του 2009 υπογράφουν με την δισκογραφική Lyra- Legend και κυκλοφορούν το πρώτο τους album με τον Νίκο Βεργέτη (Tango With Lions κ.α.) στα τύμπανα πλέον, σε παραγωγή Γιώργου Πρινιωτάκη και Αλέξη Μπόλπαση.
Προσθέτουν και τον κιθαρίστα Αντώνη Γεώργου (Absent Mindead) και ως 5μελές σχήμα κάνουν εμφανίσεις και ετοιμάζουν το δεύτερο τους album με τη βοήθεια του Αλέξη Μπόλπαση. Η δισκογραφική κλείνει, το album μένει στο συρτάρι. Οι μουσικές αναζητήσεις αλλάζουν. Το συγκρότημα διαλύεται αρχές του 2011.

Μουσική των Μαύρο Κόκκινο pt1, Μουσική των Μαύρο Κόκκινο pt2

Photos των Μαύρο Κόκκινο, Videos των Μαύρο Κόκκινο, myspace

2011 Αρχές. Με τον συνεργάτη του Αντώνη Γεώργου αρχίζουν ένα studio project εκ διαμέτρου αντίθετο ηχητικά, από τους Μαύρο Κόκκινο. Το βαφτίζουν Wise Lines. Όλες οι συνθέσεις και οι στίχοι (ξανά στ’αγγλικά) είναι του Θοδωρή Σουρβίνου, που αναλαμβάνει και τα βασικά φωνητικά, ξαναπαίζοντας κιθάρες και πλήκτρα. Ο Γεώργου είναι υπεύθυνος για την παραγωγή. Προσθέτουν στο σχήμα και τη νεαρή (τότε) Νίκη Παπαγίαννη στα φωνητικά.
Μέχρι τα τέλη του 11 έχουν γίνει κανονική live μπάντα με την προσθήκη του Γιώργου Στασινόπουλου (πρώην Pillow) στα τύμπανα και του Δημήτρη Φλωράτου (πρώην Versace Widow) στην κιθάρα. 3 eps μ’αυτή τη σύνθεση, θετικότατη ανταπόκριση, αρκετά live και αλλαγή σύνθεσης στα τέλη του 2012.
Αποχώρηση της Νίκης Παπαγιάννη και του Αντώνη Γεώργου και προσθήκη της Μαργαρίτας Δρίκου και της Μαίρης Πούλια στα φωνητικά. Πλέον ο Σουρβίνος μοναδικός υπεύθυνος στην παραγωγή, με τη βοήθεια του Νίκου Τριανταφύλλου και του Ηρακλή Βλαχάκη στη μίξη και κυκλοφορούν ένα ep μ’ αυτό το line up. Το σχήμα διαλύεται οριστικά στα τέλη του 2013.

Μουσική των Wise Lines pt1, Μουσική των Wise Lines pt2, Μουσική των Wise Lines pt3, Μουσική των Wise Lines pt4

Photos των Wise Lines , Videos των Wise Lines, facebook

2014 Αρχές. Σχηματισμός των Kenny Freq. Βασικός συνεργάτης ο παλιός του φίλος Κωνσταντίνος Συνοδινός (πρώην Matisse, The Liarbirds) στα πλήκτρα, ο ελληνογάλλος μπασίστας Theo Pap και ο Λεωνίδας Λαμπρόπουλος στα τύμπανα. Πρώτες συναυλίες, αρκετά κλασικός pop ήχος, θετικά σχόλια.
Πρώτη κυκλοφορία στα τέλη του 15 και ακολουθεί μια σειρά από singles, αλλαγή drummer με τον Γιάννη Λιούσκο ν’ αναλαμβάνει το ρόλο, μια tour στην Ελλάδα με αρκετές δυσκολίες και τελικά φτάνουν στο πρώτο album 15-16 The Pleasure Garden τον Μάρτη του 17, σε παραγωγή Σέργιου Βούδρη (The Voyage Limpid Sound). Καλά σχόλια για το album σε εγχώρια media και διεθνή sites, αλλά μικρή εμπορική ανταπόκριση.
2019 Αρχή δεύτερης σειράς ηχογραφήσεων και κυκλοφοριών eps, με βασικά μέλη αυτή την περίοδο μόνο τον Θοδωρή Σουρβίνο και τον Theo Pap, αλλά με τη βοήθεια του Κωνσταντίνου Συνοδινού στα keyboards και του Stef Kobi στα drums. Kαι φτάνουμε αρχές του 2020 στην κυκλοφορία του δεύτερου album 18-19 ost THE HALL, με τον Νίκο Αγγλούπα ξανά στην παραγωγή.
Λόγω της καραντίνας του κορωνοιού και μη ανταπόκρισης απ’ το κοινό τα live για την κυκλοφορία αυτήν ήταν περιορισμένα. Μέσα στο 2020 ήρθε και η παύση του σχήματος.

Μουσική των Kenny Freq pt1, Μουσική των Kenny Freq pt2

Photos των Kenny Freq, Videos των Kenny Freq , facebook

2020 Τέλη. Αρχή solo πορείας. Χωρίς κάποιον συγκεκριμένο σκοπό. Μόνο ειλικρινής δημιουργία, και όσο το δυνατόν καλύτερο υλικό και αποτέλεσμα η μόνη κατεύθυνση. Επιστροφή στον ελληνικό στίχο. Και απόλυτα προσωπική δουλειά και αναζήτηση, με τον Θοδωρή Σουρβίνο υπεύθυνο για κάθε μέρος της δημιουργικής διαδικασίας, απ ’τη σύλληψη μέχρι την τελική ηχητική υλοποίηση.
Έναρξη του site thodorissourvinos.eu της σελίδας που είναι συγκεντρωμένο όλο (σχεδόν) το υλικό που έχει συνθέσει στην μουσική του πορεία.
Πρώτο βήμα το album 19-20 Γρίλιες, που κυκλοφόρησε αρχές του 2021. Το album αποτελείται από 9 τραγούδια.

19-20 Γρίλιες , Photos 2020, facebook

2023 Αρχές. Αρχίζει να κυκλοφορεί κάποια νέα τραγούδια, χωρίς πλέον σκοπό μια ολοκληρωμένη δουλειά. Ίσως γιατί το album δεν έχει νόημα στις μέρες μας. Ίσως γιατί τον ενδιαφέρουν μόνο τα καλά τραγούδια, όπως πάντα. Αρχή με το τραγούδι “ΑΠΩΛΕΙΑ”. Συνέχεια με το τραγούδι “ΝΟΣΤΑΛΓΙΑ” και ακολούθησε το τραγούδι “ΑΒΟΛΑ ΠΟΛΥ”

2023 Τέλη. Αρχή για τα ΠΥΤΥς ( Πολιτιστικά Υποπροιοντα Τελευταίας Υποσταθμης). Μια βουτιά στην φαντασιακάη υποκουλτουρα. Αρχή τον Οκτώβρη του 23 με Φραγκίσκο Δαλμπάνη και Βρυκόλακες, το ΣΑΤΑΝΑΚΟ τους και τα 3 6αρια τους